JEUGDATELIER KIKVORST

JEUGDATELIER KIKVORST
Lokaal bos links van Polderstaaart 124 te Kruibeke :: jeugdatelier@kikvorst.be :: 0477 67 45 44 http://www.facebook.com/pages/Jeugdatelier-Kikvorst/156084274403565

zaterdag 20 augustus 2011

Kikvorstbos krijgt grote artisanale totempaal

KRUIBEKE / BURCHT - In het bos van jeugdatelier Kikvorst wordt binnenkort een grote artisanale totempaal opgetrokken. Deze werd vervaardigd door de Burchtse kunstenaar Paul De Wachter.

Kikvorst zag vorig jaar het daglicht en biedt jongeren van zes tot twaalf jaar leuke en niet-alledaagse workshops aan in het eigen Kikvorstbos in de Polderstraat. Begin september duikt daar een 6,60 meter hoge totempaal op die gesneden werd uit een streekeigen boom, namelijk de canadaboom.
De totempaal moet een verbindingselement worden tussen het dorp en de polder. "De polder is misschien weg maar er komt iets nieuws in de plaats. De vissers krijgen nieuwe gebieden en ook het leven zal er opnieuw terugkeren", zegt Stijn Bogaert van Kikvorst. "De totempaal moet een brug vormen tussen verleden, heden en toekomst. Je zou het een sociaal artistiek project kunnen noemen."
Zowel kinderen als volwassenen werd gevraagd welk dier ze graag op de totem vereeuwigd wilden zien. Daar werd in de mate van het mogelijke rekening mee gehouden. Centraal op de totempaal staat een kikker met een kroon en Reynaert De Vos vormt de kop. Verder zie je onder meer ook reigers, vogels, vissen en bomen.
De totempaal werd vervaardigd door kunstenaar Paul De Wachter uit Burcht, die sinds februari al zijn vrij tijd in het project stak. Op vrijdag twee september zal het houten kunstwerk zijn plaats krijgen in het bos. Naar schatting weegt die 1,2 ton. Kikvorst zoekt nog vrijwilligers die de paal mee willen helpen rechttrekken. "We mikken op zo'n honderd man. We zoeken wel geen hangers maar trekkers", lacht De Wachter.

Gazet van Antwerpen STTI

Geen opmerkingen:

Een reactie posten